Wat is kaneelolie?

Kaneelolie is een bijzonder veelzijdige olie. In principe zijn er twee types etherische kaneelolie: etherische kaneelbladolie en etherische kaneelschorsolie.

Kaneelbladolie lijkt vrij veel op etherische kruidnagelolie. De geur is wat zoeter, maar de eugenol (de typische kruidnagelgeur) is ook nog goed te ruiken. Kaneelbladolie is bruikbaar voor de toepassingen waar ook kruidnagelolie voor wordt gebruikt.  Kaneelbladolie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie uit de bladeren van de kaneelplant.

Kaneelschorsolie is de meest bekende kaneelolie en ruikt sterk naar kaneel. De stof wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie van kaneelschors.

Er zijn verschillende soorten kaneelplanten. De meest bekende zijn Cassia (Cinnamomum cassia, ook wel Chinese kaneel genaamd) en Ceylon (Cinnamomum verum). Ceylon wordt gezien als de 'echte' kaneel, Cassia meestal als een goedkoper aftreksel hiervan. Cassia kaneelolie is niet veilig voor consumptie, Ceylon wel, mits u geen overdosis hier van tot u neemt. Overigens kunt u Cassia kaneel(schors)olie ook bij ons krijgen, neem hiervoor even contact met ons op.

Wilt u direct kaneelolie bestellen?


groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit kaneelolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!