Kaneelolie uit schors of bladeren?

4You Webventures verkoopt zowel etherische kaneelschorsolie als etherische kaneelbladolie. De meestgebruikte olie is kaneelolie met stoomdestillatie ontrokken aan kaneelschors. Onze etherische kaneelschorsolie bevat ongeveer 70% cinnamaldehyde. 4You Webventures verkoopt via onze webshop op etherische-olie.com ook kaneelbladolie. Deze kaneelbladolie bevat òngeveer 80% eugenol. U kunt bij ons ook pure eugenol krijgen.

 

Kaneelschorsolie

Ceylon kaneelschorsolie bestaat voor het grootste deel uit de stof die kaneel zijn karakteristieke smaak geeft: cinnamaldehyde.  De etherische kaneelschorsolie is door middel van stoomdestilatie onttrokken aan de bast van de kaneelplant. Kaneelschorsolie kan worden gebruikt als smaakmaker in verschillende voedingssoorten. Daarnaast heeft het sterke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. De geur van etherische kaneelolie kan helpen de symptomen van bronchitis en verkoudheid te bestrijden en de luchtwegen weer open te maken. Kaneelschorsolie kan (in sterk verdunde vorm) een positief effect hebben op de bloedcirculatie. In aromatherapie heeft etherische kaneelschorsolie een positief effect op de weerstand. Het gebruik van kaneelschorsolie in een verdamper ontsmet de lucht en doodt bacteriën. Kaneelschorsolie is ook nog eens een hele goede pesticide en kan thuis in een plantenspuit (verdunt met 99 delen water op 1 deel kaneelolie) of op grotere schaal in bijvoorbeeld kwekerijen van kuipplanten / sierplanten / terrasplanten worden gebruikt om insecten te weren. Omdat kaneelbladolie qua samenstelling veel lijkt op kruidnagelolie raden wij aan voor de toepassingen van kaneelbladolie even de toepassingen van kruidnagelolie er bij te pakken. Het grootste verschil tussen kruidnagelolie en kaneelbladolie is de geur, kaneelbladolie heeft ver weg nog een lichte kaneelgeur.

 

Kaneelbladolie

Ceylon kaneelbladolie bestaat grotendeels uit Eugenol. De in onze webshop verkochte kaneelbladolie bestaat voor ongeveer 80% uit eugenol. Verder bevat de olie enkele procenten cinnamaldehyde. De olie is door middel van stoomdestilatie onttrokken aan de bladeren van de kaneelplant. De kleur van de kaneelbladolie is een lichte geelbruinige kleur. Kaneelbladolie kan worden gebruik voor de smaak. Net als etherische kaneelschorsolie heeft etherische kaneelbladolie schimmelwerende eigenschappen. De eugenol in kaneelbladolie heeft net als de eugenol in kruidnagelolie een verdovende werking. Het kan dan ook gebruikt worden om pijn tegen te gaan en infecties te voorkomen of te verminderen. Puur als verdovend middel zouden wij echter eerder kruidnagelolie aanraden vanwege het hogere eugenol gehalte. Kaneelbladolie helpt bij aandoeningen aan de luchtwegen. Kaneelbladolie verjaagt muggen en sommige andere insecten. Verdunde kaneelbladolie (1 deel olie op 99 delen basisolie) op de huid aangebracht kan de bloedsomloop verbeteren.

Wilt u direct kaneelolie bestellen?


groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit kaneelolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!